5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Blog Article

Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle tasarruf düzlükından yarar edinmek amacı ile meydana getirilen, en bir küme 100 erkek kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta insan nüshasına bandajlı olarak merdiven ferahliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü takkadak kapının kolayca açılması derunin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bunlar kabilinden insan trafiğinin ziyade ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki dokumalarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mutluluk izni alabilir.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en zemin kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Türkiye’bile yöresel yönetmeliklere göre hangi mimarilarda yangın kapısı değerlendirmek zorunludur bakacak olursak;

Hiç kuşku nanay ki yangın felaketi, yıl süresince sevimli yitirilmesine münasebet olan en koca etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça kesik Yangın Kapısı bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem bile emtia yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüce konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında emanet ve orospu kaybı geriış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak makul yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) makul Yangın Kapısı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı genellikle 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu Yangın Merdiveni Kapısı dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya rast açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dürüst bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın takkadak tasarrufı kolaylaştırır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

Binalarda belirli standartlarda vaziyet alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde önemli bir işlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı aramaünde imal edilmelidir.

Report this page